Έναρξη της νέας Ακαδημαϊκής Χρονιάς και "Τα βουνά του κόσμου" .... στο Μέτσοβο

αφίσα τα βουνά του κόσμου... στο Μέτσοβο

Η ακαδημαϊκή χρονιά του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», το οποίο διεξάγεται στο Μέτσοβο, ξεκίνησε τη Δευτέρα 4/11/2019. Την Τετάρτη 06/11, οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη Αβέρωφ, στο Μέτσοβο. Ξεναγήθηκαν στην έκθεση της μόνιμης συλλογής με πίνακες ζωγραφικής νεοελληνικής τέχνης και στην τρέχουσα έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο "Τόποι δημιουργίας. Αφιέρωμα στο Μέτσοβο". Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες, γλυπτά αλλά και εικαστικές εγκαταστάσεις, 64 Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι εκφράζουν μέσα από το έργο τους τη δική τους οπτική για τον τόπο -τη φύση, τα ζώα, τους ανθρώπους- του Μετσόβου.
Η πρώτη δράση του μεταπτυχιακού, ανοιχτή στο κοινό, έγινε την Πέμπτη 7/11. Οι σπουδαστές του ΔΠΜΣ, υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων, προετοίμασαν παρουσιάσεις για τρεις ορεινές περιοχές του πλανήτη: τις Βαυαρικές Άλπεις, τα βουνά της Μαδαγασκάρης και τα βουνά της Γης του Πυρός.
Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες της πέμπτης και έκτης δημοτικού, του Δημοτικού Σχολείου Μετσόβου, μαζί με τους δασκάλους τους.
Μετά από κάθε παρουσίαση, γίνονται ερωτήσεις στους μαθητές και η συμμετοχή ήταν ζωηρή. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων για τις ορεινές περιοχές της Ελλάδας.
Η σύνδεση του ΜΕΚΔΕ με το σχολείο του Μετσόβου είναι πλέον συστηματική και η δράση που πραγματοποιείται για τους μαθητές του δημοτικού έχει πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό αντίκτυπο, καθώς τους φέρνει σε επαφή με ορεινές περιοχές εκτός Ελλάδας, των οποίων τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά είναι πολύ διαφορετικά από όσα οι μαθητές έχουν συνηθίσει και γνωρίζουν.

Date: 
Thursday, November 7, 2019 - 9:00am