Αγαπάς τα βουνά; Θέλεις να στήσεις την επαγγελματική σου πορεία σε αυτά;

Αγαπάς τα βουνά; Σου αρέσει η επαφή με τη φύση; Σκέφτεσαι την προοπτική του να εργάζεσαι και να ζεις σε μια ορεινή περιοχή; Να συνδυάσεις την επιστήμη που σπούδασες με αυτό που αγαπάς και να κάνεις τελικά επάγγελμα το χόμπι σου; Θέλεις οι σπουδές σου να είναι στην αιχμή της επιστήμης και συνάμα να έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο; Η Ελλάδα είναι κατά 70% ορεινή χώρα και έχει ανάγκη από ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες σε ένα ευρύ πεδίο ειδικοτήτων.

Θέλεις να σπουδάσεις για τα βουνά, ζώντας σε αυτά;

Μπορείς να το κάνεις, στο Μέτσοβο, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» του ΕΜΠ! Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο λειτουργεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», Β’ κατεύθυνση του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», στις εγκαταστάσεις του στο Μέτσοβο, δίνοντας τη δυνατότητα εγκατάστασης στον ξενώνα του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας στους μεταπτυχιακούς φοιτητές που δεν κατάγονται από την περιοχή.

Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», θα αποκτήσεις γερές γνώσεις για την ορεινή Ελλάδα, για τα βουνά της Ευρώπης και του κόσμου. Θα κατανοήσεις τους μηχανισμούς της ορεινής φύσης και την πολυπλοκότητα των ορεινών κοινωνιών. Θα αποκτήσεις γνώσεις και εργαλεία διαχείρισης ζητημάτων αιχμής που συγκροτούν την σύγχρονη ορεινή πραγματικότητα: πρωτογενής παραγωγή, εναλλακτικός τουρισμός, τεχνολογίες αιχμής, υδατικοί πόροι, ενέργεια, ρύπανση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά, αναπτυξιακές προοπτικές.

Κι όλα αυτά ζώντας συλλογικά σε μια από τις πιο όμορφες ορεινές περιοχές της χώρας μας, στο Μέτσοβο. Το «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» ένα κατ’ εξοχήν διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα, βασισμένο στη βιωματική μάθηση και στηριγμένο στη συνεχή αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινωνίες αναβαθμίζει τις γνώσεις των αποφοίτων και συγκροτεί προσωπικότητες ικανές να κερδίσουν δύσκολες μάχες, όπως αυτό φαίνεται  ήδη από τις πρώτες επαγγελματικές συνεντεύξεις που ακολουθούν.

Δεκάδες απόφοιτοί μας άνοιξαν νέους προσωπικούς επαγγελματικούς δρόμους στην ορεινή Ελλάδα απολαμβάνοντας ένα επάγγελμα με συνεχές ενδιαφέρον και προκλήσεις αλλά και μια πλούσια σε εμπειρίες ζωή.

Μάθε περισσότερα για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο http://mountains.ntua.gr/ και στο http://environ.survey.ntua.gr/.  

Οι αιτήσεις άνοιξαν και θα διαρκέσουν μέχρι τις 02-07-2023 .

Και μια γεύση για το τι λένει οι απόφοιτοί μας για το μεταπτυχιακό: http://mountains.ntua.gr/el/testimonials

Date: 
Friday, June 2, 2023 - 6:15pm