Ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Δήμου Κόνιτσας»

Το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας, Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Δήμου Κόνιτσας» με την οποία ολοκληρώνεται η ακαδημαϊκή χρονιά του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», B’ κατεύθυνση του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη». Κάθε χρόνο από το 2010, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «υιοθετεί» έναν Δήμο της Ηπείρου. Οι ερευνητές του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας, στο οποίο πραγματοποιείται το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, μαζί με τους σπουδαστές και τους διδάσκοντες του μεταπτυχιακού προγράμματος μελετούν συστηματικά τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς. Στη συνέχεια διατυπώνονται προτάσεις με επιστημονική τεκμηρίωση που ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές κάθε περιοχής.

Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020, η περιοχή μελέτης του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΜΠ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» ήταν ο Δήμος Κόνιτσας για δεύτερη φορά, μετά τη χρονιά 2011-2012. Μια περιοχή με μεγαλόπρεπα βουνά, εντυπωσιακές χαράδρες, πυκνά δάση, ορμητικά ποτάμια, πολυάριθμα μικρά απομονωμένα χωριά στις πλαγιές των μεγάλων βουνών αλλά και την ιστορική  Κόνιτσα στους πρόποδες της Τραπεζίτσας. Η φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. Όμως οι σπουδαστές του ΕΜΠ δεν το έβαλαν κάτω, με αποτέλεσμα οι εργασίες που παρουσιάζονται στην ημερίδα να προσεγγίζουν πολλά θεματικά πεδία, συμβάλλοντας στην ολοκληρωμένη προσέγγιση των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του Δήμου Κόνιτσας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο link που ακολουθεί: https://centralntua.webex.com/centralntua/j.php?MTID=m78f06f9778318a87a4e7bcca56e7d95f

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα mountains.ntua.gr του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών». 

Date: 
Saturday, October 17, 2020 - 10:00am to 1:30pm