Ξεκίνησε η ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019 στο ΜΕΚΔΕ

Στις 22 Οκτωβρίου 2018 ξεκίνησε στο Μέτσοβο η νέα χρονιά του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και ανάπτυξη των ορεινών περιοχών», β κατεύθυνση του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», με την παρουσία του Δημάρχου Μετσόβου Κ. Τζαφέα.

Εκτός από τις καθημερινές διαλέξεις των μαθημάτων, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη πλέον ημερίδα «Τα βουνά του κόσμου στο Μέτσοβο». Την ημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μετσόβου. Οι σπουδαστές παρουσίασαν τρία σημαντικά βουνά του πλανήτη (Κούκ – Νέα Ζηλανδία, Φούτζι – Ιαπωνία και Ινδοκαύκασος) και ακολούθησε quiz για τους μαθητές του Δημοτικού σχετικά με τις ορεινές περιοχές.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης και πρόληψης φυσικών καταστροφών για την προσαρμογή του Δήμου Μετσόβου στην κλιματική αλλαγή». Στην ημερίδα, ο Δ. Καλιαμπάκος, Καθηγητής ΕΜΠ και Διευθυντής ΜΕΚΔΕ, παρουσίασε τους στόχους και το μεθοδολογικό πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος, παρουσία του Δημάρχου Κ. Τζαφέα και κατοίκων της περιοχής.

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά στους σπουδαστές, τους συνεργάτες και τους καθηγητές του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και ανάπτυξη των ορεινών περιοχών».

Date: 
Thursday, October 25, 2018 - 12:00pm