ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ!

Το ΜΕΚΔΕ και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», την Παρασκευή 6/11/2020, στις 10.30πμ διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Ανηλίου και της Χρυσοβίτσας.
Η ακαδημαϊκή χρονιά του μεταπτυχιακού προγράμματος λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων, φέτος, ξεκίνησε με εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία. Όμως, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εστιάζει στις ορεινές περιοχές δε σταματά μπροστά στα προβλήματα. Προσαρμόζεται στις συνθήκες, όπως ξέρουν καλά να κάνουν οι ορεσίβιοι, και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν προχωρά με δημιουργικότητα, φαντασία και διάθεση προσφοράς στην τοπική κοινωνία του Δήμου Μετσόβου.
Την Παρασκευή, θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία και θα συνδεθούμε διαδικτυακά με τους μαθητές και τους δασκάλους τους στο Ανήλιο και τη Χρυσοβίτσα του Δήμου Μετσόβου. Οι σπουδαστές του μεταπτυχιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» θα παρουσιάσουν στους μαθητές τις εργασίες για τρία μεγάλα ορεινά συγκροτήματα του πλανήτη μας. Δύο σχολεία που δεν είχαν συμμετάσχει στις εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών, φέτος θα ταξιδέψουν στα Πυρηναία και την Ανδόρρα, την κορυφή Λάιλα στο Πακιστάν και στα βουνά της Υεμένης. Μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει ένα διαδικτυακό παιχνίδι – έκπληξη.

https://centralntua.webex.com/webappng/sites/centralntua/meeting/download/c0f17c1e9eaf4f35a28da9ff9c43454d?siteurl=centralntua&MTID=m79358c2c2403d71726c36fbb9a873c3e

Date: 
Thursday, November 5, 2020 - 10:30am