Το Μέτσοβο πέρα από την πλατεία: Διαδρομές ενδιαφέροντος στον οικισμό του Μετσόβου

Το Μέτσοβο πέρα από την πλατεία: Διαδρομές ενδιαφέροντος στον οικισμό του Μετσόβου

Στη συγκεκριμένη εργασία γίνεται προσπάθεια, με τη χρήση των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, να αναδειχθούν εναλλακτικές τουριστικές διαδρομές, ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του επισκέπτη, με στόχο τη διάχυση της τουριστικής κίνησης στο Δ.Δ Μετσόβου του Δήμου Μετσόβου. Η διάχυση της τουριστικής κίνησης πέρα από την κεντρική πλατεία, μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της συγκεκριμένης περιοχής και στην ολοκληρωμένη ανάδειξη του οικισμού του Μετσόβου.

Μετά από συνεντεύξεις με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επεσήμαναν τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του οικισμού του Μετσόβου, βιβλιογραφική έρευνα για τον οικισμό και οργανωμένη περιήγηση μέσα σε αυτόν εντοπίστηκαν οι διαδρομές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.  Κατόπιν με  τη βοήθεια φορητού GPS αποτυπώθηκαν οι συντεταγμένες των διαδρομών.

Τα αποτελέσματα της εργασίας είναι θεματικοί χάρτες που απεικονίζουν τις εναλλακτικές περιπατητικές τουριστικές διαδρομές που ξεκινούν έξω από τον οικισμό και καταλήγουν στην πλατεία. Οι διαδρομές διαχωρίζονται ανάλογα με το χρόνο που χρειάζεται για την πραγματοποίησή τους και ανάλογα με τα αξιοθέατα που ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να συναντήσει στη διαδρομή του μέσα στον οικισμό.