Στάθης Αβραμιώτης

Με τι ασχοληθήκατε μετά το μεταπτυχιακό: 

Μετά το μεταπτυχιακό «Περιβάλλον & Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», συνέχισα τις σπουδές μου πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος. Ξεκίνησα το διδακτορικό μου στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών πάνω στην παρασκευή βιο-καταλυτών με σκοπό την ενεργοποίηση οξειδωτικών για την απομάκρυνση μικρο-ρύπων από τα φυσικά ύδατα.

Πως πιστεύετε ότι σας βοήθησε το μεταπτυχιακό στην μετέπειτα πορεία σας: 

Μετά από μια μέτρια και όχι πάντα ενδιαφέρουσα πορεία προπτυχιακά, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, αλλά και οι συμφοιτητές μου σε αυτό, μου έδειξαν εμπιστοσύνη, τονώνοντας την επιστημονική μου αυτοπεποίθηση. Μέσα από την εργασία για τον ορεινό δήμο που υιοθετεί κάθε χρόνο η ομάδα του ΜεΚΔΕ, αλλά και τη διπλωματική εργασία, με εισήγαγε στην ερευνητική διαδικασία και τη λογική της Ακαδημίας. Επίσης, μου πρόσφερε την ευκαιρία να δικτυωθώ με ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού, δημιουργώντας σχέσεις που κρατούν μέχρι σήμερα.

Τι θα λέγατε σε κάποιον-α που σκέφτεται να το παρακολουθήσει: 

Το μεταπτυχιακό «Περιβάλλον & Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» είναι ένα πρόγραμμα, που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μόνο και μόνο η διαμονή στο ΜεΚΔΕ έχει κάτι από χειμερινές διακοπές στο χωριό. Επίσης, αποτελεί, μια οικονομική διέξοδο, στα χρόνια της μακράς κρίσης που διανύουμε, μιας και παρέχεται χωρίς δίδακτρα και με δωρεάν διαμονή στο ΜεΚΔΕ. Παρά τον εναλλακτικό χαρακτήρα του, δε στερείται στιβαρών τεχνικών γνώσεων, που βοηθούν στην επαγγελματική αποκατάσταση, όπως είναι τα GIS και η τηλεπισκόπηση.